How to get custom .exe files to run on Vista

Post Reply
User avatar
Whiplash!
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 963
Joined: Wed Sep 13, 2006 4:21 pm
Location: Florida
Contact:

How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Whiplash! »

I figure I'd post this just incase any of you are having problems. This should only be an issue for outdated .exe files that were created in MPQDraft years ago. Credits to Shadow Stalker for figuring this out.

get into command prompt through administrator then type the following:

bcdedit.exe
/set nx AlwaysOff

then restart your computer and bam...windows dep is disabled

and to enable it type the same command only put AlwaysOn
Last edited by Anonymous on Mon Feb 09, 2009 7:12 pm, edited 1 time in total.
¯\_(ツ)_/¯
User avatar
ShadowFlare
Terran Science Facility Guinea Pig
Terran Science Facility Guinea Pig
Posts: 213
Joined: Thu Jul 19, 2007 11:12 pm
Contact:

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by ShadowFlare »

Actually, the default is OptIn I think.

Besides that, you could also just use an updated version of MPQDraft to run it.  The latest version can be found at http://www.sourceforge.net/projects/mpqdraft
Last edited by ShadowFlare on Mon Aug 10, 2009 5:48 pm, edited 1 time in total.
Don't point that camera at me!
Image
User avatar
DrumsofWar
Protoss Infested Terran (Unemployed)
Protoss Infested Terran (Unemployed)
Posts: 842
Joined: Fri Feb 29, 2008 12:55 pm

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by DrumsofWar »

Does the XP or Windows 2000 Compatibility Mode work at all?
User avatar
ShadowFlare
Terran Science Facility Guinea Pig
Terran Science Facility Guinea Pig
Posts: 213
Joined: Thu Jul 19, 2007 11:12 pm
Contact:

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by ShadowFlare »

Considering it already works without, it is likely to either do nothing or cause problems.  As I stated in my post above, it works fine if you use updated programs.
Don't point that camera at me!
Image
Xelxiuz
Zerg Infested Terran (Unemployed)
Zerg Infested Terran (Unemployed)
Posts: 279
Joined: Sun Nov 12, 2006 2:41 am

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Xelxiuz »

Never thought I'd see the exact same signature layout regarding text and gifs. Or maybe it's the same person?
Razzy
Terran Academy Student (50k mineral debt)
Terran Academy Student (50k mineral debt)
Posts: 8
Joined: Sun Apr 18, 2010 10:04 pm

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Razzy »

Thanks for this. I was able to get Newrand Citadel to run using this, but not EDAST. Is there something different about their exe's? EDAST just crashes SC immediately and posts a number of error messages. Have not tried any other campaigns but I assume Messiah00Guy did something in his updated version to make it so that it works on newer OS.
Aubrey003
Terran Settler (Unemployed)
Terran Settler (Unemployed)
Posts: 3
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:11 am

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Aubrey003 »

what about windows 7 will it work on it too ???
as there is xp mod available in windows 7 to .
optimus
Terran Settler (Unemployed)
Terran Settler (Unemployed)
Posts: 4
Joined: Mon Nov 15, 2010 3:30 am

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by optimus »

Aubrey003 wrote:what about windows 7 will it work on it too ???
as there is xp mod available in windows 7 to .
yes it works do try it... :)
User avatar
Whiplash!
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 963
Joined: Wed Sep 13, 2006 4:21 pm
Location: Florida
Contact:

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Whiplash! »

Had this issue. Glad to see that myself from years ago can help me out.
¯\_(ツ)_/¯
Shadow_Wulfe
Terran Settler (Unemployed)
Terran Settler (Unemployed)
Posts: 4
Joined: Thu May 27, 2021 3:21 pm

Re: How to get custom .exe files to run on Vista

Post by Shadow_Wulfe »

Any guide for Windows 10?
Post Reply