Editor question thread

User avatar

Maglok
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 1313
Joined: Sun May 20, 2007 12:48 pm
Location: The Netherlands
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Maglok » Tue Apr 27, 2010 11:08 pm

@AA: You can also press shift while placing to ignore collision. Also I think I saw turned doodads somewhere, will look into it.
- Maglok
Audio engineer and writer
SC2 campaign dev ranting: The Bunker blog

User avatar

Master Jademus Sreg
Terran Battlecruiser Janitor
Terran Battlecruiser Janitor
Posts: 190
Joined: Mon Sep 25, 2006 2:32 am
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Master Jademus Sreg » Tue Apr 27, 2010 11:40 pm

Mucky wrote:What about raising cliff levels without the need for raising the surrounding land? I want pillars, not pyramids.

Like this?
Attachments
Terrain 002.jpg
No more humans, please.


Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Archangel » Wed Apr 28, 2010 12:31 pm

IskatuMesk wrote:AA> Do you still plan to work on your sc1 project? I have more free time now and can work on the second video if you desire.


Aye. I found a wonderfully nice CGI artist to model my Protoss dudes. I just wanted to spend this valuable time in Beta to fiddle with the Galaxy Editor. I missed out on all the other Game Betas (SC, WC3) so I'm all giddy and distracted. Fear not, I'll be back. I <3 your vids by the by.
- Archangel
Best Damn Voice Actor There Ever Was


User avatar

Saint_Kerrigan
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 231
Joined: Tue Jan 29, 2008 2:08 pm
Location: Char
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Saint_Kerrigan » Wed Apr 28, 2010 7:22 pm

Anyone monkey around with the editor enough to consider throwing out some basic pointers on how to do things like create valid triggers, where to find stuff, etc. Cause I've been blindly trying to translate my SC1 modding knowledge to SC2, but am failing miserably (I still can't figure out where to find certain actions in the trigger menu).
Tremble before my wrath!

User avatar

Ricky_Honejasi
Xel'naga Solar Moderator
Xel'naga Solar Moderator
Posts: 2022
Joined: Wed Aug 16, 2006 3:50 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Ricky_Honejasi » Wed Apr 28, 2010 8:32 pm

Saint_Kerrigan wrote:Anyone monkey around with the editor enough to consider throwing out some basic pointers on how to do things like create valid triggers, where to find stuff, etc. Cause I've been blindly trying to translate my SC1 modding knowledge to SC2, but am failing miserably (I still can't figure out where to find certain actions in the trigger menu).


For triggering, it would have been preferable if you knew WC3 triggers since the translation between WC3 to SC2 is quite reasonable.

As for the data editor, I honestly feel that the only preparation possible was modding the SC2 beta before the beta editor came up to have any clue of things in advance. SC1 and WC3 "unit" stuff simply don't transfer that well into SC2. Ultimately, requiring that you either wait for tutorials or that you poke until you understand things.

EDIT : If you do have Warcraft 3 (even non-TFT), you might want to see my trigger tutorials there : http://www.campaigncreations.org/forum/index.php?topic=496.0

It's a set of maps, play first and then open it up to see how the results were produced.

It does contain easy to understand aspects about triggering (which is starting from Chapter 1, Chapter 0 being the Object Editor) and while it's incomplete, it does allow just enough step-to-step learning until you can understand from the everyday tutorials you find on various websites.
Last edited by Ricky_Honejasi on Wed Apr 28, 2010 8:36 pm, edited 1 time in total.

User avatar

Xenon
Zerg Queen's Nest Slave Trainee
Zerg Queen's Nest Slave Trainee
Posts: 759
Joined: Mon Oct 23, 2006 3:29 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Xenon » Wed Apr 28, 2010 8:39 pm

After further testing it appears that the 1/32 second workaround doesn't work at all, and it's still shoehorned into 1/16 second intervals. What a bunch of crappy crap crap.

Edit: Apparently I misunderstood the nature of the fix; it's a piece of code, not a simple wait. I'll have to try that...
Last edited by Xenon on Wed Apr 28, 2010 10:59 pm, edited 1 time in total.

User avatar

Lavarinth
Xel'naga Administrator
Xel'naga Administrator
Posts: 6579
Joined: Wed Aug 16, 2006 5:21 pm
Location: His Ashworld Planet
Contact:
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Lavarinth » Thu Apr 29, 2010 10:13 am

I found the layout much more simplistic and well organized in comparison to WarCraft 3, but I think something most users will find usable is an "SC to SC2" trigger document, that lists all SC1 triggers and their SC2 equivalents.
- - Lavarinth
Campaign Creations Administrator


tipereth
Zerg Hydralisk Nail Stylist
Zerg Hydralisk Nail Stylist
Posts: 599
Joined: Tue Sep 19, 2006 7:37 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby tipereth » Thu Apr 29, 2010 10:40 am

They're all pretty verbatim, except now you have near-limitless control over any conditions or in-trigger variables.

User avatar

Xenon
Zerg Queen's Nest Slave Trainee
Zerg Queen's Nest Slave Trainee
Posts: 759
Joined: Mon Oct 23, 2006 3:29 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Xenon » Thu Apr 29, 2010 10:56 am

I still can't get the 1/32 second "fix" to work.  >:(

According to this thread, everything in the game operates on ticks of 1/32 seconds, and timers only update every 2 ticks. Why, Blizzard?

User avatar

Meta
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 437
Joined: Sat May 19, 2007 3:21 am
Location: Belo Horizonte, Brazil
Contact:
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Meta » Thu Apr 29, 2010 4:13 pm

Questions: how well does the convert map feature work? Does it convert terrain only? Does it keep imported files (like sound effects)? Are triggers converted?


tipereth
Zerg Hydralisk Nail Stylist
Zerg Hydralisk Nail Stylist
Posts: 599
Joined: Tue Sep 19, 2006 7:37 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby tipereth » Thu Apr 29, 2010 4:18 pm

It sucks. Cliffs are only converted sometimes, most of the tilesets don't convert, units don't convert.

User avatar

Lavarinth
Xel'naga Administrator
Xel'naga Administrator
Posts: 6579
Joined: Wed Aug 16, 2006 5:21 pm
Location: His Ashworld Planet
Contact:
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Lavarinth » Thu Apr 29, 2010 5:20 pm

I'm sure it'll adjust on release, convert is literally a wreck right now.
- - Lavarinth
Campaign Creations Administrator

User avatar

UntamedLoli
Protoss Infested Terran (Unemployed)
Protoss Infested Terran (Unemployed)
Posts: 838
Joined: Sun Oct 15, 2006 2:36 pm
Location: Canada, BC
Contact:
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby UntamedLoli » Thu Apr 29, 2010 5:28 pm

This feature is still a work in progress, and a bit experimental. Most of the conversion data have not yet been populated properly yet, so it will only work on certain tile sets right now.

There are also certain incompatibilities when converting between the terrain systems, so the conversion cannot be 100% accurate, even with the correct data in place. For example, SC2 cliff cells must be 2x2, while WC3 cliff cells are 1x1. SC1's isometric grid does not convert exactly one-for-one either.

Sadly, trigger conversion is not supported at all.


http://forums.battle.net/thread.html?topicId=24401697328&sid=5000#10
Image
Image


Matic
Terran Supply Depot Clerk
Terran Supply Depot Clerk
Posts: 12
Joined: Wed Jul 08, 2009 4:26 pm
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby Matic » Fri Apr 30, 2010 4:41 am

Hmm guys, is it possible to have two different cliff types next to each other? (see attachment)
I wanna to get rid of this area marked with red.

I'm kinda noob in this w3 style of terraining, so maybe I'm just doing something wrong, but I cant make this happen.

Regards
Attachments
Terrain 001.jpg

User avatar

Topic author
IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8776
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Editor question thread

Postby IskatuMesk » Fri Apr 30, 2010 6:14 am

Probably the same limit I ran into regarding cliff edges. I couldn't get the game to let me make an organic pit inside a elevated man-made plataeu without it first making a man-made pit.
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.


Return to “StarCraft II Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests