Digging up the Storymode sets


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 10:24 am

So I'm dumb.

I'm trying to play around with the storymode sets but when I place them, they all end up DEEP IN THE CAVERNS OF THE SEVENTH LAYER OF HELL.

Or, pretty much several miles below the playable terrain.

So how do I get them up to ground level?

Am I the only one who has this problem? Because the storymode characters all place properly on ground level, you'd think the sets those characters were made for would also be placeable at ground level. But then that may just be my simple-man head-jelly talking out of turn again.


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 10:27 am

I shouldn't have to note this because anybody familiar with this should already know, but for the sake of context: The same problem exists with props and pretty much anything except for the characters.

So, Storymode characters = fine. Everything else = not fine.

There's a storymode party down below and none of the characters are invited.

User avatar

IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8783
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby IskatuMesk » Tue Jul 05, 2011 10:53 am

Try page up or the numbpad keys. You'll need to translate them upwards every time you want to move them, I think.
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 1:20 pm

If they were doodads, that'd work like a charm. Alas, they are units, and do not cooperate as units are oft want not to do.

User avatar

IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8783
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby IskatuMesk » Tue Jul 05, 2011 4:13 pm

You will probably then need to either assign a Z value in the model editor tab or create doodads for them, then.
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 4:23 pm

I wouldn't mind doing either, but either I'm terrible at searching for video tutorials or nobody cares enough about creating new doodads to make one.

Do you know where I can find a good walkthrough on creating doodads out of units?

User avatar

IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8783
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby IskatuMesk » Tue Jul 05, 2011 5:28 pm

Honestly I don't really know. You could check sc2mapster.com. There's a few people there who have uploaded video tutorials to youtube. But if you're not finding anything related to doodads then yes this could be a problem.

I suspect it's any more complicated than just assigning the needed model to a copy-pasted doodad, but with sc2 you can never be too sure. Those models will lack proper hardpoints and such, which is why they sink through the ground. They're basically just copy-based out of a preset cinematic scene in max.

/edit

I actually can't find the Z offset in the editor wtf. Maybe Q knows where it is.
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.

User avatar

Lavarinth
Xel'naga Administrator
Xel'naga Administrator
Posts: 6579
Joined: Wed Aug 16, 2006 5:21 pm
Location: His Ashworld Planet
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Lavarinth » Tue Jul 05, 2011 6:09 pm

I suppose my bigger question in all of this is why you want to dig them out of the ground inside the editor?
- - Lavarinth
Campaign Creations Administrator

User avatar

IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8783
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby IskatuMesk » Tue Jul 05, 2011 6:21 pm

To use them? :P
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 8:02 pm

Yeah I hope Lav is joking.

I'd LOVE to use some of the props from the cinematics but I can't unless they're brought up to ground-level.

Which goes back to what you mentioned about them being preset for max. This is why I find it curious that the characters, Raynor, Zeratul and everyone else are all on ground level. It's the sets and props and everything else that's deep down underground. Makes no sense to me.

User avatar

IskatuMesk
Xel'naga World Shaper
Xel'naga World Shaper
Posts: 8783
Joined: Sat Feb 07, 2009 1:40 pm
Location: M͈̙̞͍͞ͅE̹H̨͇̰͈͕͇̫Ì̩̳CO̼̩̤͖͘
Contact:
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby IskatuMesk » Tue Jul 05, 2011 8:53 pm

I have no idea. Sc2 is weird in countless ways.

If there is an elevation or height setting somewhere that would suffice... I quickly browsed actors and models but much to my chagrin saw utterly nothing. I wonder if you have to set it as an actor event? That would be a bit silly but possible.
Image~[Gameproc]~Image
Warning: dialogue contains politically incorrect content. Viewer rearsore may occur.


Topic author
Archangel
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Terran Nuclear Silo Safety Inspector
Posts: 239
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:01 pm
Status: Offline

Re: Digging up the Storymode sets

Postby Archangel » Tue Jul 05, 2011 11:04 pm

Ok found it.

Data Type: Units

Find the set you want and the field is "CUnit_Height" ... Go figure.

The magic number is 9.76

I'm welcome.


Return to “The Workshop”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest